تجربه کاربری (UX) مهمتر است یا سئو سایت ؟
وقتی در مورد موفقیت پروژه صحبت می کنیم، عوامل زیادی در کنار هم قرار می گیرند تا یک پروژه موفق شود. طراحی سایت و اپلیکیشن نیز از این قاعده مستثنی نیست و طراحی سایت در صورتی موفق است که به کوچکترین جزئیات نیز توجه داشته باشد. عواملی مانند گرافیک زیبا، استفاده از روانشناسی رنگ، دانش کامل بازار و طراحی کاربرپسند باید با عوامل فنی سایت و همچنین بهبود سایت ترکیب شود تا در یک همکاری تیمی عالی به موفقیت و برندسازی دست یابید.
در سال های اخیر، موضوع تمرکز صرفا بر روی گرافیک طراحی سایت به ترکیبی از طراحی UI&UX ارتقا یافته است. طراحی زیبا در کنار کاربردی بودن آن. این رمز موفقیت برند امروز و آینده در جهان خواهد بود.
در کنار این موضوع، در دهه اخیر و به خصوص در سه سال اخیر، شاهد این بودیم که غولی به نام گوگل به کانال اصلی ترافیک سایت ها تبدیل شده است. حجم داده های ورودی به اینترنت به قدری افزایش یافته است که برای دسته بندی و یافتن محتوای مورد نظر خود به موتورهای جستجو نیاز داریم.
این امر تخصص جدیدی را برای کسب و کارها و صاحبان سایت ایجاد کرده است به نام سئو به معنای بهینه سازی سایت ها برای کسب موقعیت های برتر در گوگل و سایر موتورهای جستجو است.
تجربه کاربری (UX) مهمتر است یا سئو سایت؟
سوال اصلی که بسیاری به دنبال آن هستند بحث تعامل بین SEO و طراحی UX است. آیا این دو موضوع با هم تناقض دارند؟ یا برعکس، آیا آنها عملکرد یکدیگر را تقویت می کنند؟
از نظر توضیحات فنی و ساده می توان گفت که کارشناسان سئو سعی می کنند بینندگان بیشتری را به سمت سایت شما سوق دهند و طراحان UX با طراحی کاربردی و جذاب سعی می کنند مخاطب را در سایت نگه دارند. همچنین در ادامه این روند، کارشناسان سئو سعی می کنند با درک دلیل خروج کاربران، داده هایی را برای بهبود UX سایت شما به دست آورند.
علاوه بر این، سئو در دراز مدت برند شما را در ذهن مخاطبان بیشتر و بهتر خواهد کرد. این به پیوند بین مدیران بازاریابی دیجیتال نیز مربوط می شود که در نهایت تیم هایی با سه محور اصلی بازاریابی دیجیتال، طراحان SEO و UX برای موفقیت برند ایجاد می کنند.
مانند بسیاری از کارشناسان سئو، من معتقدم که روند تغییر سئو به سمت UX آغاز شده است. اگر چند سال پیش با ترفندهای بسیار ساده مانند بک لینک انبوه یا افزایش سرعت سایت نسبت به رقبا و لینک های داخلی می توانستید در مدت زمان کوتاهی به جایگاه اول گوگل برسید، امروزه این رقابت وارد جزئیات طراحی شده است.
همه سایت های رقیب شما این ترفند قدیمی را می دانند و از آن پیروی کرده اند. بنابراین در یک رقابت تنگاتنگ، این مخاطبان شما هستند که تعیین می کنند کدام سایت در گوگل جایگاه بهتری دارد. مواردی مانند نگه داشتن مخاطب در سایت، کلیک های متعدد بر روی چندین صفحه و همچنین یافتن نام برند شما از موارد بسیار مهم در سئوی جدید است.
درگیری های رایج میان SEO و UX
همانطور که گفتم تجربه کاربر (UX) و سئو (SEO) سایت با هم بیشتر از متفاوت کار می کنند. به عبارت دیگر، باید بین سئو و تجربه کاربری تعادل ایجاد کنید تا هر دو کاربر از تعامل با سایت یا اپلیکیشن شما راضی باشند و موتورهای جستجو برای کسب رتبه های برتر متقاعد شوند.
در صورت تحقق چنین موضوعی در سایت به روند برندسازی نیز نگاه خواهیم کرد. اگر قدم اول را به عنوان یک طراحی کاربردی قرار دهیم در مرحله بعد سئو باعث افزایش ترافیک ورودی سایت می شود و چون تجربه ای فراموش نشدنی را در ذهن مخاطب ایجاد می کند نام شرکت و سایت شما سقوط می کند. روی زبان اگر با ترفندهای دیجیتال مارکتینگ این اتفاق بیفتد، می توانید
ترافیک سایت و سئو سایت خود را همزمان با گزارش تبلیغات و بنرهای تبلیغاتی در سایت های دیگر افزایش دهید.
ذهنیت غلط در مورد UX و SEO
اگر فکر می کنید تصاویر همیشه مخاطبان سایت شما را جذب می کنند، در اشتباهید. به عنوان مثال سایتی را در نظر بگیرید که تصاویر جذابی دارد اما این تصاویر بزرگ هستند و بارگذاری در اینترنت زمان و حجم زیادی می طلبد. این کار باعث کند شدن سرعت سایت شما و ایجاد نارضایتی در بین مخاطبان می شود. کاهش سرعت سئوی وب سایت شما نیز به نکات منفی منجر می شود.
نکته بعدی که می خواهیم بیان کنیم این فرضیه است که با گزینه های بیشتر می توان بینندگان بیشتری را جذب کرد. اگر نه. برای قرار دادن خود در جایگاه مخاطب کافی است، اگر با گزینه های مختلف زیادی روبرو هستید، آیا از سایت احساس رضایت می کنید؟ البته نه، زیرا انتخاب های زیاد باعث شک و تردید می شود.
یک راه روشن، ساده و قابل پیش بینی برای کاربران شما در سایت به مراتب بهتر از برخی روش های مبهم است. به عنوان مثال، کار سایت شما به راحتی می تواند عناوین و مکان های منو را تشخیص دهد، یا سایر مکان های مهم در سایت را می توان به راحتی شناسایی کرد.
یکی دیگر از تصورات غلط این است که محتوای پایین مهم نیست. (فولد یک خط یا پاراگراف است که کاربر میتواند بدون پیمایش ببیند.) در حالی که محتوای بالای صفحه همچنان مخاطبان بیشتری را جذب میکند، بسیاری از مخاطبان به پایین پیمایش میکنند.
فرض کنید می خواهید مقاله ای بنویسید، با یک پاراگراف مهم در سایت خود شروع می کنید و جزئیات بیشتری در مورد موضوع خود در پایین صفحه می نویسید. پس به محتوای زیر تاشو دقت کنید. آخرین چیزی که میخواهم به آن اشاره کنم، موضوع دانش کافی در مورد رفتار مخاطب است.
اگر سایت شما روی یک گروه سنی خاص تمرکز دارد، محتوای جامعه شناسی و روانشناسی آن گروه سنی را مطالعه کنید و شروع به تولید محتوای مناسب کنید. سایت خود را برای انسان طراحی کنید و سپس به تعامل با ربات های گوگل فکر کنید.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت اقساطی
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
09218495036