روش جستجو در گوگل
آیا این را می دانید که روزانه حجم زیادی از اطلاعات رد و بدل می شود به گونه ای که نام این دوره از تاریخ را عصر ارتباطات گذاشته اند. چیزی که در حال حاضر اهمیت دارد این است که چگونه از بین حجم عظیم اطلاعات رد و بدل شده به آنچه که می خواهیم دست پیدا کنیم. برای دستیابی به پاسخ چنین سوالاتی باید از موتورهای جستجو کمک گرفت زیرا ابزار اصلی بازیابی اطلاعات در فضای گسترده اینترنت آن ها هستند.
بسیاری از ما روزانه چندین بار به گوگل مراجعه می کنیم و به استخراج اطلاعات مورد نیاز خود می پردازیم. این سرویس رایگان بستر عظیمی را فراهم کرده تا بتوان به راحتی به آنچه که می خواهیم دست پیدا کنیم. اما چیزی که در این میان اهمیت دارد توانایی سازگاری کاربران با روش های جستجو در گوگل است.
در صورتی که یک کاربر به صورت حرفه ای جستجو در گوگل را یاد بگیرد می تواند به راحتی به آنچه می خواهد دست پیدا کند. از آنجایی که میلیون ها وب سایت بر اساس کلمه کلیدی سرچ شده توسط کاربر وجود دارند، تنها یک کاربر حرفه ای می تواند به صورت مستقیم به آنچه که هدف جستجوی او در گوگل بوده است دست یابد.
روش جستجو بدون نمایش نتایج دیگر
اگر بخواهیم یکی از مهم ترین روش های جستجو در گوگل را بیان کنیم باید به روش Im feeling Lucky اشاره کرد. زیرا این روش شما را به عنوان یک کاربر به صورت مستقیم به اولین صفحه ی وب سایتی که در گوگل قرار دارد هدایت می کند. یعنی بدون وارد شدن به صفحه وب سایت های مختلف در اولین فرصت وارد اولین وب سایت انتخاب شده توسط گوگل می شوید. در واقع شما بدون دیدن سایر نتایج جستجو وارد وب سایت اول می شوید.
این روش جستجو در گوگل زمانی کاربرد دارد که کاربر عجله زیادی دارد و دیگر فرصت جستجو بین نتایج نمایش داده شده در گوگل را ندارد و می خواهد خیلی سریع و بدون اتلاف وقت وارد صفحه اصلی شود و به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کند.
روش جستجو در عنوان صفحات وب
عنوان هر وب سایت معمولا دارای کلمه کلیدی مدنظر اکثر کاربران است. هنگامی که به جستجو عبارت مورد نظر خود در گوگل می پردازید. موتورهای جستجو گوگل معمولا وب سایت هایی را برای شما نمایش می دهند که کلید واژه کانونی در عنوان آن ها قرار دارد.
حالا این عنوان می تواند اسم یک کتاب، نام یک دارو، عنوان یک مقاله، نام یک شخص معروف و … باشد. برای این روش جستجو در گوگل ابتدا در باکس مخصوص جستجو allintitle وارد کنید و سپس علامت دو نقطه را بگذارید و بعد از آن عبارت مورد نظر را تایپ کنید و سپس عبارت مورد نظر را مورد جستجو قرار دهید.
به طور مثال فرض کنید کاربری بخواهد عبارت عدالت را در عنوان یک وب سایت مشاهده کند. برای این کار ابتدا عبارت allintitle را تایپ می کند سپس بعد از علامت : کلمه عدالت را می نویسد. تا گوگل بر اساس این مدل از جستجو عبارت مورد نظر را در عناوین وب سایت ها نمایش دهد.
جستجو در گوگل با روش《 “”》
یکی از روش های جستجو در گوگل قرار دادن عبارت مورد نظر در داخل گیومه است. در این صورت گوگل به جستجوی این عبارت می پردازد و صفحاتی را نمایش می دهد که به صورت دقیق به این عبارت اشاره کرده باشند. برای مثال اگر در گیومه عبارت《 کسب و کار مجازی 》را تایپ کنید. حتی اگر غلط املایی داشته باشید. گوگل دقیقا به جستجو همین عبارت می پردازد.
روش جستجو (*)
از دیگر روش های جستجو در گوگل می توان به روش پرانتز اشاره کرد. با استفاده از این روش که در واقع پسوندی است برای عبارت جستجو شده، یعنی اگر شما قصد دارید عبارتی را در گوگل سرچ کنید ولی قسمتی از آن را فراموش کرده اید.
با استفاده از این قابلیت می توانید به جای عبارت فراموش شده در پرانتز * قرار دهید. برای مپال می خواهید عبارت مارتین لوترکینگ را در باکس جستجو گوگل سرچ کنید ولی کلمه مارتین را فراموش کرده اید بنابراین عبارت را به این صورت تایپ کنید. (* لوترکینگ)
معرفی عملگرهای منطقی بولی بهعنوان یکی از روش های جستجو در گوگل
یک روش جستجو در گوگل که امکان استفاده از آن برای همه کاربران فراهم شده است روش منطقی بولی است. با این که گوگل قانون کنار هم بودن واژه ها یعنی عملکرد AND را مد نظر دارد. دیگر نیازی به تایپ آن نیست همین که عبارت مورد نظر را به صورت allintitle: تایپ کنید. گوگل سریعا عبارت مد نظر شما را نمایش می دهد.
روش جستجو در گوگل به وسیله عملگر +
اگر می خواهید عبارت های غیر مجازی مانند at, on, a , in و یا حروف اضافه ای مانند از، در، به و… را در گوگل سرچ کنید. باید از پیشوند + با قرار دادن فاصله در ابتدا عبارت مورد نظر خود را سرچ کنید.
روش جستجو به وسیله عملکرد OR:
در صورتی که بخواهید عبارت مد نظر خود را در گوگل سرچ کنید و تمایل داشته باشید که هر دوی این عبارات در صفحه نمایش داده شوند، برای مثال باید عبارت خود را به این صورت تایپ کنید کتاب OR رساله، و حتما توجه داشته باشید که این عبارت با حروف بزرگ نوشته شود تا به صورت قطعی عبارت مورد نظر شما را نمایش دهد.
روش جستجو در گوگل با استفاده از عملگر NOT:
گاهی اوقات کاربر تمایلی به نمایش و بازیابی یک سری از کلمات ندارد. برای این کار در باکس مخصوص جستجو ابتدا فاصله قرار دهید سپس علامت _ و بعد از آن عبارتی که تمایل به نمایش آن را ندارید تایپ کنید. حتما توجه داشته باشید که قبل از گذاشتن علامت _ فاصله قرار دهید و بعد از آن عبارت را بدون فاصله بنویسید.
در این مقاله سعی کردیم که اکثر روش های جستجو سریع در وب سایت ها را معرفی کنیم اما اینکه کدام یک از این روش ها بهتر و کارآمد تر باشد بستگی به نیاز شما دارد.
گاهی کاربران بر اساس نوع نیاز خود می خواهند عبارت مورد نظر در سریع ترین زمان ممکن بدون نمایش نتیجه های دیگر برایشان نمایش داده شود. و یا تمایلی به نمایش برخی از عبارات ندارند. برای همه این نیازها یک روش جستجو وجود دارد. که می توانید بر اساس نوع نیاز از آن ها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت اقساطی
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
09218495036