تعریف کارآفرینی تکنولوژی
این نوع از کار آفرینی حوزه ی جدیدی است که به عنوان کار آفرینی تکنولوژی شناخته می شود. کار آفرینی تکنولوژیک خصوصیات رفتارهای کارآفرینان را در محیط های متمرکز بر فناوری های نوین و تکنولوژی بررسی می کند.
مطالعه این نوع از کار آفرینی مهم است چون فاکتورهای ریسک کار آفرینی را در بردارد .
این نوع از کار آفرینی در سطحی بالاتر از کار آفرینی قرار می گیرد و عبارت است از تحویل محصولی نوین یا ارائه نوآوری در خدمات در بخش فناوری های نوین است.
کار آفرین تکنولوژیک یک کار آفرین است که فهم و درک کار آفرینان دارد ،خلاقیت و نوآوری و شهامت و پویایی و متفاوت بودن از ویژگی های اوست. دانش و مهارت ها و خصوصیات فرد کار آفرین تکنولوژیک با دیگر کار آفرینان در سایر حوزه ها متفاوت است .آن ها دارای دانش تکنیکی زیادی هستند ولی مهارت های عمومی کسب و کار آن ها پایین است.
کار آفرینی تکنولوژیک از دو مفهوم تشکیل شده است: کار آفرینی و تکنولوژی یا فناوری.
تکنولوژی به معنای دانش نظری و عملی و مهارت ها و ابزاری است که می تواند در ایجاد و توسعه ی محصولات و خدمات به کار رود.
کار آفرینی به معنای شناسایی و بهره برداری از فرصت های غیر فعال از طریق ایجاد منابع جدید یا ترکیب منابع موجود به اشکال جدید ،جهت توسعه و تجاری سازی محصولات جدید ،به دست آوردن بازار جدید و ارائه خدمات جدید به مشتریان است.
بنابر تعریف این دو مفهوم کار آفرینی تکنولوژی یعنی شناسایی و کشف فرصت های کارآفرینانه بر مبنای توسعه فناورانه می باشد.
اجزای کار آفرینی تکنولوژیک یا فناورانه
اجزای کارآفرینی تکنولوژیک به شرح زیر است:
افرادی مثل: افراد دانشگاهی ،مهندسان ،کارآفرینان ،مدیران شرکت،افرادی که به شهر خدمات می رسانند و فارغ التحصیلان جدید دانشگاه ها.
شرکت ها
موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی
دولت ها و نهادهای حکومتی درگیر در انتقال فناوری یا سازمان های بین المللی مثل یونیدو
سرمایه گذاران خصوصی همچون فرشتگان کسب و کار
دیگر سازمان ها مثل سازمان های غیر انتفاعی و جنبش ها و… .
نقش دانشگاه ها در کار آفرینی تکنولوژیک یا فناورانه
در بنگاه های مبتنی بر تکنولوژی و فناوری دانشگاه ها سه نقش را برعهده دارند:
نقش آموزشی ،نقش در ایجاد شرکت های فناوری پیشرفته با استفاده از تحقیق و توسعه دانشگاهی ،نقش همکاری با شرکت ها و سازمان های فناوری پیشرفته .
دانشگاه ها و نهادهای آموزشی تحصیلات تکمیلی یکی از مهم ترین منابع علمی جدید هستند ؛برای این که مطمئن شوید که فناوری در شرکتی که بر مدار فناوری می چرخد و اداره می شود موفق عمل می کند، باید دانشکده های فنی با دانشکده های کسب و کار همکاری لازم را داشته باشند تا کار آفرینان فنی آینده آموزش های لازم و کافی را دیده باشند و آمادگی کامل را برای ورود به حوزه کسب و کار داشته باشند.
نقش تکنولوژی در کارآفرینی
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری در سراسر جهان ارتباط بین تکنولوژی و کار آفرینی بیشتر از پیش شده است و تکنولوژی توانسته تاثیرات مثبتی بر روی کار آفرینی و فرآیندهای آن بگذارد به گونهای که می توان گفت که کار آفرینی و تکنولوژی با هم گره خورده اند.
در دنیای امروز کار آفرینی موتور پیشرفت و توسعه اقتصادی هر کشوری است به گونه ای که اگر از تکنولوژی ها و فناوری ها در کار آفرینی ها استفاده نشود از کشور های دیگر از رشد و توسعه اقتصادی و پیشرفت عقب می ماندیم.
امروزه با پیشرفت کار آفرینی در جامعه موجب فراهم ساختن زیر ساخت هایی برای کسب و کارهای نوین و استارت آپ ها فراهم آورده است و موجب کاهش بیکاری شده است.
فعالیت های فناورانه و تکنولوژیک نه تنها باعث شناسایی فرصت های بیشتر کسب و کار های نوین و جدید می شود بلکه موجب ورود به بازار رقابت و افزایش تقاضا و مشتری در بازار می شود به همین دلیل کسب و کار های کوچک نیز به دنبال استفاده از فناوری تکنولوژی در کسب و کار خود هستند تا در شغل خود موفق تر شوند.
انواع نوآوری
نوآوری را می توانید به دو دسته تقسیم کنید:
نوآوری فناورانه :نوآوری فناورانه شامل نوآوری در کالاها و خدمات و نوآوری در فرآیند است .
نوآوری غیر فناورانه :نوآوری غیر فناورانه شامل نوآوری در فرآیند سازمانی و سیستم های سازمانی است.
در سال ۱۹۳۴ شومپیتر صاحب نظر علم مدیریت و کار آفرینی، نوآوری رابه شرح زیر تقسیم کرده است: نوآوری برای تولید محصول جدید، نوآوری برای ایجاد روش جدید تولید، نوآوری برای گشایش یک بازار جدید، نوآوری برای تغییر در منبع تامین مواد، نوآوری برای تجدید ساختار یک صنعت.
دو نوع اول منطبق با نوآوری فناورانه است. پس در نتیجه نوآوری های فناورانه به معنای محصولات و فرآیندهای جدید یا تغییر معنادار در محصولات و فرآیندهایی که دارای نتیجه اقتصادی باشند.
توسعه و رشد همواره محور اصلی سیاست ها و برنامه های کشورهای مختلف جهان بوده است ،برای رسیدن به این هدف باید دو نکته را مورد توجه قرار دهیم : فراهم نمودن شرایط بهینه کار آفرینی، توسعه فناوری ها .
پیگیری کار آفرینی و فناوری ها از اهمیت برخوردار است بنابراین کار آفرینی فناورانه بیشترین تاثیر را بر روی توسعه ،رقابت پذیری؛ رفاه ، پیشرفت و حتی عدالت در جوامع مختلف دارد.
امید است در جامعه کنونی بیشتر از پیش کار آفرینی فناورانه افزایش بیابد ودر کار آفرینی ها از فناوری و تکنولوژی استفاده شود و موجب شود کار آفرینی ها بهتر انجام شود و کشور های مختلف جهان توسعه و پیشرفت داشته باشند.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت اقساطی
با سئو تهران همراه باشید ….
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
02144030236
(دفتر)
09012805106
09218495036