شغل پرورش قارچ
کار آفرینی پرورش قارچ ازجمله شغل هایی است که علاقه بیشتر افراد را به خود جلب کرده است ،چون پرورش قارچ سرمایه کم و هزینه کمی می خواهد و نیاز به سرمایه گذاری اندکی می خواهد ،بازدهی آن سریع است و سریع شما را به درآمد می رساند.
شغل پرورش قارچ توجه و دقت زیادی رامی خواهد که شما باید باتوجه به نکات ریز آن به راحتی به درآمد برسید. در این مقاله قصد داریم شما را با شغل پرورش قارچ و بازاریابی این شغل بیشتر آشنا کنیم.
اقدامات لازم برای پرورش قارچ
اگر شما هم قصد راه اندازی پرورش قارچ دارید باید اقدامات زیر را به انجام رسانید:
در ابتدا باید با مشاوران و متخصصان این رشته مشورت کنید تا با تمامی اطلاعات مربوط به این شغل آشنا شوید و بهتر بتوانید در این کسب و کار فعالیت کنید.
اولین اقدام ، مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و ارائه مدارک لازم: مدارک احراز مالکیت زمین ،گواهی رعایت حریم واحدهای دامی ، گواهی مدیریت امور اراضی ، گواهی تامین انرژی مورد نیاز ، ارائه طرح توجیهی فنی و اقتصادی توسط مشاور، گواهی تامین آب مورد نیاز، نقشه زمین و کروکی مورد نیاز ،گواهی آزمایش آب و خاک .
بعد از این که شما موارد بالا را به کارشناسان پرونده خود در سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی دادید آن ها با معیارهای مناسب پرونده شما را بررسی می کنند و درخواست شما را تایید یا رد می کنند. بعد از تایید و اهدا مجوز به شما فعالیت خود را شروع کنید.
با اهدا مجوز فعالیت شما می توانید با داشتن ۲۰ درصد سرمایه اولیه وام برای ادامه فعالیت از بانک بگیرید ، این وام ۱۸ درصد است.
زمین : مساحت موردنیاز برای کاشت و پرورش و برداشت محصول قارچ بستگی به میزان تولید و پرورش قارچ بستگی دارد یعنی هرچه میزان تولید بالاتر رود میزان مساحت مورد نیاز نیز بیشتر می شود .برای تولید و پرورش ۱تن قارچ ۴۰ متر مربع زمین نیاز است .
آب :برای پرورش قارچ شما باید زمینی را در نظر بگیرید که آب فراوان دارد تا به راحتی عملیات آبیاری را به انجام رسانید.
نور خورشید :قارچ ها در جایی رشد می کنند که نور مستقیم خورشید به آن جا نتابد پس باید زمینی را در نظر بگیرید که نور مستقیم خورشید به آن جا نتابد.
مراحل پرورش قارچ
برای پرورش قارچ موفق باید موارد زیر را رعایت کنید:
ضد عفونی کردن سالن
ورود کمپوست به سالن و تنظیم چیدمان آن ها
میسلیوم رانی یا پنجه دوانی
برش کیسه ها و تخت کوبی
خاک دهی و آبیاری
پهن کردن روزنامه و مرطوب نگه داشتن آن
رافلینگ یا پنجه کشی
برداشت روزنامه و شوک دهی به مدت سه روز
تخلیه و نظافت
سرمایه اولیه مورد نیاز برای پرورش قارچ
پرورش قارچ شرایط خواستی را می طلبد ،در ابتدا برای پرورش قارچ باید شرایط مناسب برای کشت قارچ را فراهم آورید مهم ترین عوامل در نظر گرفتن غلامعلی مانند دما و نور و رطوبت مکن مورد نظر برای فعالیت پرورش قارچ است. هم چنین شما باید از بذر خوب وبا کیفیت استفاده کنید تا به نتیجه دلخواه حاصل گردد وبه محصول با کیفیت دست یابند .
رقبای شما در این زمینه بسیار جدی عمل می کنند و برای رسیدن به موفقیت تمام تلاش خود را می کند .شما نیز باید برای رسیدن به موفقیت تمام تلاش خود را کنید و باید بدانید که سرمایه شما هر چه بیشتر باشد موفقیت شما در مسیری که پیش رو دارید بیشتر است.
برای افزایش سرمایه باید از اندوخته خود و وام هایی که بانک ها می دهند استفاده کنید. اگر بودجه و سرمایه مورد نیاز شما تامین نشود ممکن است به شکست انجامد و کسب و کار شما از بین برود.
هزینه راه اندازی پرورش قارچ بستگی به میزان مساحت زمین و تولید شما دارد ،هرچه مساحت زمین و میزان تولید انتخابی شما بیشتر باشد هزینه ها به همان میزان افزایش می یابد .
اگر بخواهید در زمینی به مساحت ۶۰متر مربع پرورش قارچ انجام دهید و کارگاه فراهم آورید ،امکانات و تجهیزات و هزینه آماده سازی کارگاه که لازم دارید تا فراهم کنید شامل موارد زیر است:
پرداخت ۸میلیون تومان برای خرید تجهیزات
باید ۴متر خاک پوشی انجام دهید که برای پرداخت هزینه آن ۱میلیون تومان باید کنار بگذارید.
باید ۳میلیون تومان برای بسته بندی و حق الزحمه کارگران پرداخت کنید.
نزدیک به ۵۰۰۰۰۰تومان باید برای هزینه انرژی برای مدت ۷۰ روز کنار بگذارید.
برای بستر سازی کارگاه نیاز به هزینه ای برابر با ۵تا۶میلیون تومان نیاز دارید.
برای قفسه بندی قارچ ها باید نزدیک به ۵میلیون تومان پرداخت کنید.
برای شروع به کار تقریباً به زمینی معادل ۱۰۰متر مربع نیاز دارید،تمام هزینه هایی که باید برای راه انداختن کارگاه تان متقبل شوید شامل مواردی است که توضیح داده شد و به دو قسمت تقسیم می شود: هزینه های جاری و هزینه های ثابت.
هزینه های ثابت هزینه هایی هستند که در راه اندازی کسب و کار شما ثابت هستند و فقط یکبار نیاز دارید که این موارد را تهیه کنید و دیگر به صورت مستمر قرار نیست آن ها را تهیه کنید مانند هزینه قفسه های کشت قارچ و هزینه آب پاش .
هزینه های جاری شامل هزینه هایی است که در گردش هستند و استفاده می شوند و در ابتدای هر دوره باید تهیه کنید مانند هزینه کمپوست و تخم و خاک. چون در هر دوره استفاده شده و برای دوره بعدی باقی نمی مانند که از آن مواد استفاده کنیم .
بیشتر بخوانید : طراحی سایت اقساطی
با سئو تهران همراه باشید ….
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
02144030236
(دفتر)
09012805106
09218495036